navigation button section НАЧАЛО navigation button sectionnavigation button section ИСТОРИЯ navigation button sectionnavigation button section ДЕЙНОСТ navigation button sectionnavigation button section НАСТОЯТЕЛСТВО navigation button sectionnavigation button section ОБИЧАИ navigation button sectionnavigation button section ЧИТАЛИЩА navigation button sectionnavigation button section ФОТОАЛБУМ navigation button sectionnavigation button section КНИГА ЗА ГОСТИ navigation button section    
 

[21 Октомври 2008]

В ЧИТАЛИЩЕ "ЮМЕР ЛЮТФИ"ПРЕДСТАВИХА НОВИТЕ КНИГИ НА 5-МА АВТОРИ


Виж снимката в максимален размер

Читалище”Юмер Лютфи” и библиотека “Н. Вапцаров” организираха литературен празник за Дните на Кърджали. Бяха представени петима местни автори на поезията, прозата и екзотеризма.
Писателят,поетът и драматургът Николай Павлов беше представен от директора на регионалната библиотека Иванко Маринов. Издава книги от 1982 година, а в драматургията участва с една пиеса, която е играна на сцената на кърджалийския театър. Пред любителите на литературното изкуство в Кърджали, писателят разказа за живота си край Арда и прочете няколко стиха, посветени на града. Беше обсъден най-новият му роман - ”Синеокото куче”.
Литературната нощ продължи с творчеството на поета Генчо Сарафов и с книгата му “Късни изповеди”. Той твори и печата стихове от 70-те г.на миналия век. Сарафов живее и твори в Кърджали.
Беше представен и поетът –патриот Стефан Илиев. Той е самобитен талант с народностна певческа лира. Книгата му ”Маскарад” е с политико-патриотична насоченост, но носи природната палитра на Източните Родопи и богатата душевност на родопчанина.
Поетесата Лили Фероли представи и останалите двама кърджалийски творци - екзитерици Елена Сертова и Мухарем.
Сертова е позната в града като”маг Елена”и представи пред гражданството третата си книга”Душата крещи мълчаливо”. Тя е автор на загадките, пророчествата, природната енергия и човешката душевна загадъчност.
Интерес и любопитство предизвика първата книга на младия екзотерик и мислител Мухарем. Той не говори за себе си и творчеството си, като заяви, че е казал всичко в книгата си ”Шепа светлина”.
Литературната вечер показа, че в града на Арда кипи истински творчески живот, който обхваща всички родове в литературата и изкуствата.
24Х7 Родопи

© 2005-2020, Народно читалище "Юмер Лютфи 1993" - гр. Кърджали All Right Reserved.