navigation button section НАЧАЛО navigation button sectionnavigation button section ИСТОРИЯ navigation button sectionnavigation button section ДЕЙНОСТ navigation button sectionnavigation button section НАСТОЯТЕЛСТВО navigation button sectionnavigation button section ОБИЧАИ navigation button sectionnavigation button section ЧИТАЛИЩА navigation button sectionnavigation button section ФОТОАЛБУМ navigation button sectionnavigation button section КНИГА ЗА ГОСТИ navigation button section    
 

[07 Април 2011]

Читалище „Юмер Лютфи” се готви за голям пролетен концерт


Виж снимката в максимален размер

Най-голямото културно учреждение в Кърджали, което възражда и развива местната турската култура Народно читалище „Юмер Лютфи1993” на 28 април организира голям концерт в Дома на културата. Проявата е посветена на 23 Април-Ден на детето, който се празнува в Република Турция. Концертът включва изпълнения на турски народни танци и песни и стихотворения за празника на детето. В него ще вземат участие близо 100 деца и младежи, които развиват художествена самодейност в духовното средище.
Във връзка с концерта секретарят на читалището Мюзекки Ахмед сподели, че ръководството е решило да се чества и в Кърджали Деня на детето, който се празнува много ентусиазирано в Турция. „Интересът към подготвения концерт е много голям. Фолклорните състави и музикални формации към читалището са в трескава подготовка. Както всяка година през Май ще организираме пролетни концерти в различни градове и села в кърджалийския регион. Нашите екипи продължават да работят на професионално ниво без да очакват никаква материална отплата за съхранението на местната турската култура и традиции в региона и затова искам да изразя сърдечната си благодарност към тях”, отбеляза Мюзекки Ахмед.
По случай Деня на детето читалището, със съдействието на турското генерално консулство в Пловдив, е уредило една група деца да участват в Балкански детски празник в Едирне.
Мюзекки Ахмед каза, че тази година на 4 юни, със съдействието на Община Кърджали, ще проведе Третия национален етнофестивал.

Ресмие МЮМЮН

© 2005-2020, Народно читалище "Юмер Лютфи 1993" - гр. Кърджали All Right Reserved.