navigation button section НАЧАЛО navigation button sectionnavigation button section ИСТОРИЯ navigation button sectionnavigation button section ДЕЙНОСТ navigation button sectionnavigation button section НАСТОЯТЕЛСТВО navigation button sectionnavigation button section ОБИЧАИ navigation button sectionnavigation button section ЧИТАЛИЩА navigation button sectionnavigation button section ФОТОАЛБУМ navigation button sectionnavigation button section КНИГА ЗА ГОСТИ navigation button section    
 

[04 Декември 2014]

В Кърджали тръгва благотворителната кампания „Подай ръка”


Виж снимката в максимален размер

В Кърджали тръгва коледната благотворителна кампания „Подай ръка”, чийто инициатор е народно читалище „Юмер Лютфи 1993г.”. Тя се провежда за осма поредна година и ще продължи до 20 декември. По правило се събират дрехи и лакомства за децата. Те се предоставят на домове за деца и на социално слаби малчугани. Миналата година дареното бе раздадено на децата в кв.”Боровец”. Тази година се набляга на събирането на детски дрехи.

Изяви ще има и ансамбъл „Кърджали” към читалището. На 7 декември ще участва в благотворителни концерти в Експоцентър в столицата. Тук Международно женско дружество организира коледен базар. Посланици представят културите на своите страни. Ансамбъл „Кърджали” ще участва в два концерта. Това е четвърто поредно участие на самодейците в София.

Част от декемврийските културни инициативи е и представянето на нова книга.На 11 декември в читалището ще се презентира новата стихосбирка на младата поетеса Шефика Рефик. Рефик е учителка в Костино. Написала е поезията си на турски език. Очакват се на представянето да присъстват гости от Комотини.

Продължаваме с традицията веднъж месечно да правим малки концерти в читалището. Присъстват много роднини на самодейците,сподели за Кърджали бг вести секретарят на „Юмер Лютви” Мюзеки Ахмед. Той каза,че декември е най-силният месец за изяви на членовете на читалището.

Георги Кулов

© 2005-2020, Народно читалище "Юмер Лютфи 1993" - гр. Кърджали All Right Reserved.