navigation button section НАЧАЛО navigation button sectionnavigation button section ИСТОРИЯ navigation button sectionnavigation button section ДЕЙНОСТ navigation button sectionnavigation button section НАСТОЯТЕЛСТВО navigation button sectionnavigation button section ОБИЧАИ navigation button sectionnavigation button section ЧИТАЛИЩА navigation button sectionnavigation button section ФОТОАЛБУМ navigation button sectionnavigation button section КНИГА ЗА ГОСТИ navigation button section    
 

[05 Юни 2007]

РЕГИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ХУДОЖЕСТВЕНАТА САМОДЕЙНОСТ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В КЪРДЖАЛИ


Виж снимката в максимален размер

Регионален фестивал на художествената самодейност „Кърджали- столица на толерантността” ще се проведе в Областния център на 09 Юни 2007г.
Главни организатори на фестивала са Община Кърджали и НЧ „Юмер Лютфи” и се провежда под егидата на кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис.
Секретаря на читалище „Юмер Лютфи” г-н Мюзекки Ахмед заяви за Кърджали Хабер, че фестивалът се провежда всяка година и се очертава като една здрава традиция в културния афиш на Област Кърджали. Над 20 състава с над 400 изпълнители от областта, са заявили желание за участие във форума, който ще започне в съботния ден от 10,00 часа и ще се проведе в Дома на културата. В репертоарите на съставите са включени изпълнения на български, турски и ромски автентичен фолклор.
Целта на фестивала е да даде поле за изява на самодейни състави към читалищата на общината и областта, а радостното е, че всяка следваща година интересът към тази културна проява расте, каза г-н Мюзекки Ахмед. Според него, специално в Община Кърджали, броят на читалищата където има самодейни състави все повече се увеличава. Един от катализаторите за това е Регионалният фестивал на художествената самодейност „Кърджали- столица на толеранстнастта”.
Кметът на Община Кърджали подкрепя проявата от първото му издание през 2005 г. Мероприятието е включено в Националния календар на Министерство на културата.

© 2005-2020, Народно читалище "Юмер Лютфи 1993" - гр. Кърджали All Right Reserved.